Investering

 Udvikling og værdiskabelse sker ofte når virksomheder investerer – fx i nye produkter eller ny teknologi. Men investeringer er også risikobetonede og kræver grundigt forarbejde. Her på siden kan du finde viden om, hvad danske virksomheder typisk investerer i og hvordan de vurderer risiko. Og så kan du få råd og inspiration til planlægning og gennemførsel af dine egne investeringer. 

Ny rapport

​​​​​​​

Vores seneste rapport om investeringsbeslutninger i dansker SMV'er er klar. Klik herunder for at læse og downloade og bliv klogere på dine fremtidige investeringsbeslutninger.


Hvad investerer danske virksomheder i?

En ny undersøgelse blandt 3275 virksomheder viser, at de mest udbredte investeringer blandt danske virksomheder er digitalisering, medarbejderudvikling og produktionsteknologi. Indenfor digitalisering er det primært investeringer i en ny hjemmeside eller investeringer i IT-systemer som kundesystem (CRM), økonomisystem (ERP) eller lignende. De største investeringer (relativt til virksomhedens aktiver) er i forskning og udvikling. 

Hvad er sammenhæng mellem risiko, tilfredshed og investeringstype?


Entré på nye markeder (udlandet) anses for at være den mest risikable investering, hvorimod digitalisering anses for at være den mindst risikable investering. Virksomhederne er mest tilfredse med investering i ny produktionsteknologi og er mindst tilfredse med entré på nye markeder (DK). Generelt resulterer de mindst risikofyldte investeringer oftest i størst tilfredshed.


Opgørelsen er baseret på 3275 besvarelser. 
Respondenterne har vurderet både risiko og tilfredshed
på en skala fra 1-7.
Få respondenter, som har givet en højere risikovurdering end fire,
hvilket indikerer, at de fleste investeringer ikke anses for at være højrisikofyldte.
Ca. 70% af respondenterne har givet en tilfredshedsvurdering på 4 eller derover, hvilket indikerer, at virksomhederne oftest er tilfredse med deres investeringer. 

Ejerlederen 

er et samarbejde mellem Center for Ejerledede
Virksomheder
 på CBS og Industriens Fond.
Industriens Fond er en privat uafhængig fond,
som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs
konkurrenceevne.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Vi udgiver Danmarks mest vedkommende og veloplagte nyhedsbrev om ejerledelse.
Skriv dig op ovre til højre og glæd dig, til vi lander i din indbakke 


Ejerlederen

Alt indhold © Center for Ejerledede Virksomheder 2020. Alt data er ophavsrettighedsbeskyttet og må ikke anvendes uden aftale med forskerne bag projektet.

Hvis du har spørgsmål til siden eller projektet, eller er interesseret i at anvende data på siden, er du velkommen til at kontakte PhD og leder af Ejerlederen Ellen Mølgaard Korsager

Nyhedsbrev

Må vi være i din indbakke?

Skriv dig op til at modtage Danmarks mest relevante nyhedsbrev om ejerledelse


Samarbejde

Ejerlederen er et samarbejde mellem

Center for Ejerledede Virksomheder på CBS

Industriens Fond