Investering

 Udvikling og værdiskabelse sker ofte, når virksomheder investerer – fx i nye produkter eller ny teknologi. Men investeringer er også risikofyldte og kræver grundigt forarbejde. Her på siden kan du finde viden om, hvad danske virksomheder typisk investerer i, og hvordan de vurderer risiko. Og så kan du få råd og inspiration til planlægning af din næste investering. Prøv for eksempel Investeringsværktøjet, som du finder herunder.

Hvor parat er du og din virksomhed til at foretage en investering?

Prøv Investeringsværktøjet, og få vores vurdering. Du får også en anbefaling til, hvad du især skal være opmærksom på, når du forbereder dig. Værktøjet bygger på 3.200 ejerlederes investeringserfaringer.

Illustration med link til investeringsværktøjet

Susan ejer virksomheden Fiskelogistik Gruppen A/S. Hør hende fortælle om deres investering i digitalisering af deres processer.

Hvordan kommer jeg godt i mål?

Uanset hvad du planlægger at investere i, er det en god ide at forberede dig grundigt. Her kan du finde 3.200 ejerlederes erfaringer med en række forskellige investeringer. Brug det til at finde inspiration til planlægningen af din egen næste investering.

Illustration med link til investeringserfaringer

Hvordan afgør du, om din næste investering kan betale sig?


Det har vi spurgt mere end 3.200 ejerledere om. Og hvis du som ejerleder primært er optaget af, hvad en ny investering koster, så er du ikke alene. Faktisk beregner tre ud af fire, hvad en investering samlet set vil koste, inden den gennemføres. Men kun en ud af fire beregner også, hvad den forventede værdi af investeringen vil være for virksomheden – fx forventet årligt afkast i procent. Mange ejerledere er altså villige til at tage chancen, når de investerer i deres virksomheder – også uden at vide, om det egentligt vil være en god forretning.

Se mere herunder.

Hvilke estimater bruges forud for investeringer

Tabel, der viser hvilke estimater der bruges forud for investeringer

Ny rapport

​​​​​​​

Vores seneste rapport om investeringsbeslutninger er klar. Klik herunder for at læse og downloade og komme i dybden med danske virksomheders investeringserfaringer.


Billede af forsiden til rapporten: Investeringsbeslutninger i danske SMV'er

Hvad investerer danske virksomheder i?

Vores undersøgelse blandt 3.200 virksomheder viser, at de mest udbredte investeringer blandt danske virksomheder er digitalisering, medarbejderudvikling og produktionsteknologi. Indenfor digitalisering er det primært investeringer i en ny hjemmeside eller investeringer i IT-systemer som kundesystem (CRM), økonomisystem (ERP) eller lignende. De største investeringer (relativt til virksomhedens aktiver) er i forskning og udvikling. 

Tabel, der viser hvad danske virksomheder investerer i

Ejerlederen 

er et samarbejde mellem Center for Ejerledede
Virksomheder
 på CBS og Industriens Fond.
Industriens Fond er en privat uafhængig fond,
som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs
konkurrenceevne.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Vi udgiver Danmarks mest vedkommende og veloplagte nyhedsbrev om ejerledelse.
Skriv dig op herunder, og glæd dig, til vi lander i din indbakke. 


Ejerlederen

Alt indhold © Center for Ejerledede Virksomheder 2022. Alt data er ophavsrettighedsbeskyttet og må ikke anvendes uden aftale med forskerne bag projektet.

Hvis du har spørgsmål til siden eller
projektet eller er interesseret i at anvende
data på siden, er du velkommen til at
kontakte leder af Ejerlederen 
Ellen Mølgaard Korsager.

Nyhedsbrev

Må vi være i din indbakke?

Skriv dig op til at modtage Danmarks mest relevante nyhedsbrev om ejerledelse.


Samarbejde

Ejerlederen er et samarbejde mellem

Center for Ejerledede Virksomheder på CBS
og
Industriens Fond