Motiver dine medarbejdere

Motivation er drivkraften i vores arbejde. Er dine medarbejdere motiverede, har
de lyst til at yde en ekstra indsats. Derfor skaber motiverede medarbejdere
 bedre resultater i din virksomhed. Her på siden kan du få ny viden om motivation
og inspiration til at skabe og fastholde dine medarbejderes motivation. 

Find den rette motivationsform

Motivation er dybest set det, der får dine medarbejdere til at yde en indsats. Der findes to former for motivation: ydre motivation og indre motivation. Ydre motivation er de konkrete fordele, som din medarbejder får ud af arbejdet, fx løn og bonus. Indre motivation er den mening, som arbejdet bidrager til i medarbejderens hverdag, fx via spændende opgaver med et vigtigt formål. Klik på ikonet til højre, og hør mere om at vælge den rette motivationsform.

Lyt med her

Klik og lyt til de gode råd om motivering

Guide: 3 trin til at motivere dine medarbejdere

Du motiverer dybest set dine medarbejdere ved at give dem en belønning, når de løser opgaver for din virksomhed. Det kan enten være en helt konkret belønning som løn, bonus eller ekstra feriedage, men det kan også være ros og opbakning. Her får du 3 trin, der kan hjælpe dig med at vælge den rette motivation.

1. Vurder dine medarbejderes motivation

Dine medarbejdere er forskellige. De motiveres ikke nødvendigvis alle af den samme belønning. Med andre ord: Den belønning, du giver, skal matche den givne medarbejder. For nogen vil det fx tælle mere at få flere penge i timen, mens andre vil vægte en ekstra feriedag eller fleksible arbejdstider højt. Nogle motiveres af at opleve et godt fællesskab. Andre har brug for løbende ros. Alle er forskellige. Skab derfor et overblik over dine medarbejderes forskellige motivationsbehov. 

2. Planlæg, hvordan du vil belønne dine medarbejdere    

Det er vigtigt at have en plan for, hvordan du belønner dine medarbejdere. Udover at forstå dine medarbejderes motivationsbehov skal du også have for øje, om den belønning, dine medarbejdere får, understøtter deres vigtigste arbejdsopgaver og dine mål for virksomheden. Tænk fx over, om belønningerne skal være kollektive eller individuelle, og om de skal være kontante eller anerkendende, enkeltstående eller tilbagevendende.

3. Hold øje med effekten af de belønninger, du giver

Belønninger kan opfattes som kontrol, og du kan risikere, at en belønning får for meget fokus i sig selv. Vær derfor altid opmærksom på, om de belønninger, du giver, virker efter hensigten. Her kan det være relevant at bede dine medarbejdere om feedback på den belønningskurs, du har sat – husk dog kun at gøre dette, hvis du ved, at du vil tage feedbacken alvorligt.

Vil du have guiden med dig?

Klik på ikonet, og download den som pdf.

Find mere inspiration til god ledelse

Sæt mål for dine medarbejdere

Tag den vigtige samtale

Anbefalinger for god ejerledelse

Vil du have flere gode råd? Vi har udviklet 12 anbefalinger for god ejerledelse. De er lavet i samarbejde mellem forskere, rådgivere og ejerledere. Tag dem til dig, og brug dem aktivt – de kan styrke ledelsen i din virksomhed.

Læs her, og download her.

Har du prøvet vores værktøjer?

De kan hjælpe dig med at styrke ledelsen i din virksomhed

EJERSTRATEGIKORTET

Benyt Ejerstrategikortet til at få indsigt i, hvilke strategiske overvejelser du kan gøre dig for at vælge den langsigtede ejer- og ledelsesstruktur, der passer netop din virksomhed.

STRATEGITRAPPEN

Kom godt i gang og sikkert i mål med det strategiske arbejde.
Prøv Strategitrappen med det samme, og få indsigt og overblik, uanset hvor du er i processen.

INVESTERINGSVÆRKTØJET

Prøv Investeringsværktøjet, og få en anbefaling til, hvad du især skal være opmærksom på, når du investerer. Værktøjet bygger på 3.200 ejerlederes investeringserfaringer.

Skriv dig op til vores nyhedsbrev

Vi udgiver Danmarks mest vedkommende og veloplagte nyhedsbrev om ejerledelse.
Skriv dig op herunder, og glæd dig, til vi lander i din indbakke. 

Workshops med Center for Ejerledede Virksomheder

Center for Ejerledede Virksomheder forsker i ejerledelse og danske ejerledede virksomheder. Vi vil rigtig gerne dele vores viden og anvendelsesorienterede værktøjer med ejerledere og deres rådgivere. Faktisk er det vores fornemmeste pligt. Derfor tilbyder vi at komme ud til jer og afholde workshops, der tager afsæt i den viden og de redskaber, vores forskning har kastet af sig. Læs mere her, og skriv her, hvis vi skal komme ud til din virksomhed. Ejerlederen

Alt indhold © Center for Ejerledede Virksomheder 2022. Alt data er ophavsrettighedsbeskyttet og må ikke anvendes uden aftale med forskerne bag projektet.

Hvis du har spørgsmål til siden eller
projektet eller er interesseret i at anvende
data på siden, er du velkommen til at
kontakte leder af Ejerlederen 
Ellen Mølgaard Korsager.

Nyhedsbrev

Må vi være i din indbakke?

Skriv dig op til at modtage Danmarks mest relevante nyhedsbrev om ejerledelse.


Samarbejde

Ejerlederen er et samarbejde mellem

Center for Ejerledede Virksomheder på CBS
og
Industriens Fond